Suspiciuni de corupţie cu prejudiciu uriaş la IGAv, Şcoala de Aviaţie Civilă şi Aeroportul Băneasa

Potrivit DNA, procurorii militari anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari, fac cercetări într-un caz în care există suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2019-2023.

Sunt suspiciuni în legătură cu efectuarea şi decontarea unor lucrări de reparaţii/mentenanţă a unor aeronave care asigură suportul aerian pentru structurile Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv misiuni aeromedicale SMURD.

Prejudiciul estimat, la acest moment, se ridică la suma de aproximativ 23.200.000 lei.

Sunt efectuate 30 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, din care 14 se realizează la sediile a trei instituţii publice. Surse judiciare au declarat că este vorba de Inspectoratul General de Aviaţie, Şcoala Superioară de Aviaţie şi Aeroportul Băneasa, acolo unde sunt garate aeronavele.

Restul percheziţiilor au loc la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii militari beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *