Toyota întrerupe operaţiunile la toate uzinele de asamblare din Japonia din cauza unei defecţiuni

Toyota va suspenda operaţiunile la toate fabricile sale de asamblare din Japonia începând de marţi după-amiază din cauza unei defecţiuni la sistemul său de producţie, a anunţat compania, ceea ce va duce la o paralizare a producţiei interne a primului producător auto mondial.

Toyota cercetează cauza problemei, a declarat un purtător de cuvânt, adăugând că “probabil nu este din cauza unui atac cibernetic”. Defecţiunea a însemnat că nu au putut fi comandate componente, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Toyota a suspendat operaţiunile la 12 dintre uzinele sale începând de marţi dimineaţă, două dintre acestea rămânând în funcţiune. Toate cele 14 vor fi suspendate începând de marţi din al doilea schimb, a precizat purtătorul de cuvânt, adăugând că valoarea producţiei pierdute nu este clară.

În total, cele 14 uzine reprezintă aproximativ o treime din producţia globală a Toyota, potrivit calculelor Reuters . Toyota este cel mai mare producător auto din lume în funcţie de vânzări.

Suspendarea survine în condiţiile în care producţia japoneză a Toyota era în revenire după o serie de planuri de reducere a producţiei pe care le-a pus pe seama lipsei de semiconductori. Producţia din Japonia a crescut cu 29% în prima jumătate a anului, prima creştere de acest fel din ultimii doi ani.

Producţia zilnică în Japonia pentru mărcile Toyota, cu excepţia Daihatsu şi Hino, a fost în medie de aproximativ 13.500 de vehicule în prima jumătate a anului.

Operaţiunile Toyota au fost oprite anul trecut când unul dintre furnizorii săi a fost afectat de un atac cibernetic. Acea întrerupere de o zi a provocat o pierdere de producţie de aproximativ 13.000 de maşini.

Constructorul auto este un pionier al managementului de inventariere just-in-time, care menţine costurile la un nivel scăzut, dar care înseamnă, de asemenea, că o încurcătură în lanţul logistic poate pune în pericol producţia.

Deşi cauza defecţiunii nu a fost clară, corporaţiile din Japonia au fost în alertă în ultimele zile, deoarece unele întreprinderi şi birouri guvernamentale au raportat o avalanşă de apeluri telefonice de hărţuire.

Guvernul a declarat că apelurile proveneau probabil din China şi aveau legătură cu deversarea de către Japonia a apei radioactive tratate de la centrala nucleară Fukushima în Pacific.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *