Tragerile cu elemente de artilerie efectuate de militari francezi au provocat un incendiu puternic la o stână şi în poligonul Babadag

Potrivit MApN, în poligonul Babadag, în urma activităţilor executate de partenerul francez, trageri cu tunul de calibru 105 mm de pe transportoarele blindate din dotare, a izbucnit un incendiu de vegetaţie.

Din cauza vântului puternic, incendiul s-a extins dincolo de sanţul care delimitează poligonul pe latura de sud-est, înspre localităţile Sălcioara şi Enisala. Incendiul a afectat şi o stână aflată la aproximativ 200 metri S-E de poligon.

Forţele şi mijloacele de intervenţie ale MApN, împreună cu forţele ISU intervin pentru stingerea incendiului. Nu au fost înregistrate victime umane.

La faţa locului au fost trimise trei autospeciale de stingere, una din cadrul Staţiei de Pompieri Babadag şi două autospeciale din cadrul Detaşamentului Tulcea. De asemenea, în zonă au intervenit serviciul de voluntari din Jurilovca şi Sarichioi cu două autocisterne, două tractoare şi o autospecială de stingere.

ISU Tulcea a afirmat că până în prezent au ars 150 de hectare de vegetaţie uscată în zona Poligonului Babadag şi aproximativ 250 de hectare de islaz comunal. De asemenea, cel puţin opt porci şi zece oi de la stâna respectivă au murit.

După lichidarea incendiului, reprezentanţii Poligonului Babadag şi ai partenerului francez vor evalua pagubele produse la stâna afectată, urmând să fie stabilită valoarea despăgubirilor şi modul de acordare a acestora, în conformitate cu legislaţia naţională şi acordurile bilaterale în vigoare, precizează MApN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *