Trotinetele electrice de închiriat, interzise în Constanța. Motivul invocat de autorități

​​Trotinetele electrice administrate de companiile Bolt și Uber au fost retrase din Constanța, Primăria precizând că autorizațiile de funcționare n-au mai fost prelungite pentru anul acesta.

“Din cauza numeroaselor încălcări ale prevederilor regulamentului, actele administrative emise pentru anul 2023 nu au mai fost prelungite”, spun reprezentanții primăriei.

De asemenea, municipalitatea consideră că trotinetele electrice ale celor două companii au pus în pericol siguranța traficului rutier și pietonal.

Anul trecut în România s-au înregistrat 155 de accidente grave cu trotinete electrice, dublu față de 2021, când au fost raportate 75 de astfel de accidente, rezultând decesul a 8 persoane, rănirea gravă a 131 persoane şi rănirea uşoară a altor 5, potrivit datelor puse la dispoziție de către Inspectoratul General al Poliției Române, a anunțat luni Uniunea Asigurătorilor din România (UNSAR).

Procentul mare de accidente rezultate din vina conducătorilor de trotinete se păstrează și în cazul accidentelor ușoare. Practic, dintr-un total de 1.097 de astfel de accidente ușoare, 893 au fost produse din cauza utilizatorilor acestui tip de vehicule, soldate cu rănirea ușoară a 919 persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *