Twitter îl dă în judecată pe Elon Musk pentru a-l forţa să finalizeze achiziţia

Twitter l-a dat în judecată pe miliardarul Elon Musk pentru a-l forţa să finalizeze afacerea de cumpărare a companiei de social media.

Procesul, depus marţi la Curtea Cancelariei din Delaware, vine după ce Musk a declarat, vineri seara, într-o scrisoare către avocatul de top al Twitter, că vrea să rezilieze acordul de achiziţie de 44 de miliarde de dolari .

Avocatul lui Musk a susţinut în scrisoarea de vineri că Twitter “încălcă în mod semnificativ mai multe prevederi” ale acordului, susţinând că compania a reţinut datele solicitate de Musk pentru a evalua numărul de conturi de roboţi şi spam de pe platformă.

Echipa juridică a companiei Twitter a răspuns într-o scrisoare de luni, numind încercarea de reziliere a lui Musk ca fiind “invalidă şi nelegală”, susţinând că Musk însuşi a încălcat acordul.

În plângerea depusă marţi, avocaţii Twitter spun că urmăresc să-l împiedice pe Musk să nu mai încalce acordul şi să-l “oblige la finalizarea achiziţiei după îndeplinirea celor câteva condiţii”.

“În aprilie 2022, Elon Musk a încheiat un acord de fuziune obligatoriu cu Twitter, promiţând să depună toate eforturile pentru a duce la bun sfârşit afacerea”, se arată în plângere. “Acum, la mai puţin de trei luni mai târziu, Musk refuză să-şi onoreze obligaţiile faţă de Twitter şi acţionarii săi, deoarece acordul pe care l-a semnat nu mai serveşte intereselor sale personale”.

La scurt timp după ce a fost depusă vestea procesului, Musk a postat pe Twitter “Oh, ironia lol”. Musk nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea CNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *