UDMR ia în calcul ieșirea de la guvernare. Cum comentează premierul Ciucăă

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond a declarat luni, despre faptul că PNL vrea să ia Ministerul Mediului deţinut în prezent de Tanczos Barna, la rotaţia premierilor de la sfârşitul lunii. Întrebat cum comentează faptul că PNL vrea Ministerul Mediului la rotativa guvernamentală, el a afirmat că UDMR a aflat astăzi oficial acest lucru.

“Am aflat astăzi oficial, până acum a fost pe surse. Nu suntem de acord, nu cred că există argumente pertinente care să justifice ca rolul UDMR în guvernare să scadă. Cred că la toate ministerele pe care le-am condus, UDMR şi-a făcut treaba bine”, a spus Csoma Botonad.

Întrebat ce va face Uniunea în scenariul acesta, Csoma Botond a spus: “Va fi o decizie statutară, dar (..) sunt foarte multe voci care spun că nu ar trebui să ne cramponăm să stăm la guvernare pentru că atunci, în percepţia publică am apărea că vrem să rămânem la ciolan. Pentru că nu se face o evaluare profesională, în acest caz, ci o evaluare de ordin politic şi cu aceasta nu putem să fie de acord şi există foarte multe voci în organizaţia pe care o reprezint care spun că, în atare condiţii, nu ar trebui să stăm. Luăm în calcul şi varianta ieşirii de la guvernare. Eu vă spun care sunt părerile din partid. Nu e o decizie”, a spus reprezentantul UDMR.

„Este o decizie a fiecărui membru al Coaliției. Eu cred că UDMR, ca și PSD, împreună, să găsim acea soluție care a fost agreată și este în continuare agreată. Nu pentru cineva anume, nu pentru un partid, nu pentru 2-3 oameni, este o chestiune de responsabilitate”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Premierul a precizat că nu există blocaje în acest moment între partidele aflate la guvernare „atât timp cât suntem în Coaliție și suntem angajați la masa guvernării”.

Referitor la posibilitatea preluării de către PNL a ministerului Mediului de la UDMR, Nicolae Ciucă a afirmat că formal nu s-a semnat nicio hârtie în acest sens.

„Înțeleg că oficial înseamnă că formal s-a semnat o hârtie. Nu s-a procedat la nicio abordare formală. Nu sunt astfel de discuții în momentul de față care să ne ducă la o decizie”, a precizat șeful executivului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *