UDMR nu va vota Guvernul Ciolacu

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că formațiunea politică pe care o conduce nu va vota Guvernul. “UDMR nu va vota Guvernul. Cum să-l votăm?”, a spus Hunor.

UDMR s-a eliminat singur de la guvernare, a declarat la RFI purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, care comentează absenţa Uniunii din Guvernul Ciolacu.

“De menţionat este faptul că viitorul Guvern va beneficia şi de sprijinul voturilor minorităţilor naţionale. Suntem obligaţi să mergem înainte şi să guvernăm. Atât PNL, cât şi PSD au făcut un efort pentru a păstra această coaliţie în formula iniţială, incluzând bineînţeles şi UDMR-ul. Singurul care putea să se elimine singur de la guvernare era UDMR însuşi, care a condiţionat public prezenţa sa de obţinerea sau păstrarea anumitor ministere. Au avut foarte multe oferte pe masă, serioase, evident, şi de la noi, şi de la PSD, oferte fireşti, în limita unei corecte proporţionalităţi pe care fiecare trebuie să o avem în noua structură guvernamentală, am diminuat numărul de ministere, oferte pe care din păcate le-au respins (…). Noi mizăm totuşi pe o colaborare la nivel parlamentar. N-ar fi pentru prima oară, pentru că UDMR-ul chiar dacă au existat aceste dificultăţi de ultim moment, a dovedit în decursul vremii maturitate (…), dar ne aşteptăm să existe totuşi o colaborare la nivel parlamentar, de ce nu?”, afirmă purtătorul de cuvânt al PNL.

Solicitat să comenteze afirmaţiile UDMR conform cărora PNL este cel care a respins toate propunerile de compromis acceptate de ei, Stroe a calficat aceste acuzaţii ca fiind “nedrepte”.

“Acuzaţiile liderilor UDMR sunt nedrepte, pentru că noi am preferat dialogul aşezat, într-un cadru intern al coaliţiei. Dânşii de fiecare dată s-au exprimat public în legătură cu ceea ce PSD sau PNL avansa ca şi ofertă pentru a continua această guvernare. Nu noi, niciodată, liberalii nu au condiţionat prezenţa în acelaşi Guvern de menţinerea vreunui portofoliu, niciodată, nici în plan public, nici în plan intern, nu am încercat să sugerăm măcar eliminarea UDMR de la guvernare (…). Poate este doar o supărare de moment şi noi mizăm în continuare pe maturitatea acestei formaţiuni politice şi nu cred că e o foarte mare dramă”, a declarat Ionuţ Stroe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *