Un adolescent canadian și-a scrijelit numele pe stâlpul unui templu japonez din secolul al VIII-lea

Un adolescent din Canada și-a scrijelit numele pe stâlpul de lemn al unui templu japonez din secolul al VIII-lea, aflat în patrimoniul UNESCO.

Un oficial local a declarat că un turist japonez a încercat să intervină atunci când l-a văzut pe adolescent scrijelindu-și numele pe stâlpul templului antic, înainte de a alerta echipele de securitate, potrivit Sky News.

Ulterior, polițiștii au anunțat că incidentul a avut loc în templul Toshodaiji Kondo din orașul Nara, scrie Mediafax.

“Pe stâlpii din lateral, băiatul a sculptat cu unghia numele Julian pe un stâlp de lemn aflat la aproximativ 170 cm deasupra solului”, au declarat polițiștii pentru CNN.

Tânărul de 17 ani a fost interogat fiind suspectat că a încălcat legea de protecție a proprietăților culturale din Japonia.

Templu budist Toshodaiji Kondo a fost construit în secolul al VIII-lea și a fost desemnat ca sit al patrimoniului mondial UNESCO în 1998. Acesta face parte din cele opt monumente din comunitate cunoscute sub numele de Monumentele istorice ale orașului antic Nara.

Un incident asemănător s-a produs luna trecută la Roma, unde un turist și-a scrijelit numele pe zidul Colosseumului cu ajutorul unei chei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *