Un australian care a încercat să traverseze Oceanul Pacific într-o canoe a fost salvat de o navă de croazieră

Un australian care a încercat să parcurgă o porţiune a Oceanului Pacific într-o canoe confecţionată acasă a fost salvat de o navă de croazieră după ce barca sa s-a răsturnat.

Tom Robinson, în vârstă de 24 de ani, spera să devină cea mai tânără persoană care reuşeşte să traverseze oceanul într-o canoe. El a fost găsit în vârful bărcii sale, fără haine, la 100 de mile nautice la sud-vest de coasta Vanuatu, potrivit BBC.

Bărbatul a primit tratament pentru arsuri solare şi deshidratare la bordul navei care l-a salvat, dar starea sa de sănătate este bună.

Robinson a plecat din Peru în iulie anul trecut şi spera să ajungă în Cairns, Australia, până în decembrie. El se afla în ultima etapă a călătoriei sale, după ce luni a părăsit oraşul Luganville din Vanuatu.

Accidentul a avut loc joi seara, dar încă nu se ştie ce l-a provocat. Autorităţile au primit un semnal de alarmă de pe barca australianului. O navă de croazieră i-a sărit în ajutor. Aceasta a făcut un ocol de aproximativ 200 de kilometri pentru a-l recupera pe navigator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *