Un bărbat urcat pe un stâlp de înaltă tensiune, convins să coboare după 60 de ore

Bărbatul de 35 de ani, urcat pe un stâlp în Mehedinţi, a fost convins să coboare după 60 de ore. El a fost imobilizat de poliţişti şi urmează să fie supus unor controale medicale. Bărbatul a mai urcat pe un stâlp de înaltă tensiune şi la sfârşitul lunii iunie, unde a rămas peste 22 de ore.

“În această dimineaţă (duminică dimineaţa – n.r.), cetăţeanul, urcat pe un stâlp de înaltă tensiune din extravilanul localităţii Cerneţi, a fost convins de salvatori să coboare. Apelul la 112 a fost făcut de un trecător, care a observat bărbatul, în seara de 17 august. La locul evenimentului, au fost mobilizate două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin cu o autospecială cu modul de prim ajutor şi o autospecială de intervenţie la dezastre, dar şi echipaje din cadrul IPJ şi SAJ”, anunţă ISU Mehedinţi.

La faţa locului a ajuns şi un reprezentant al distribuitorului de energie electrică, care a scos de sub tensiune firele de curent electric.

“Pentru eficientizarea intervenţiei, la baza stâlpului a fost amplasată şi o pernă de salvare din cadrul ISU Dolj. Timp de aproape 60 de ore, echipajele au rămas în supraveghere, asigurându-se, periodic, schimbul de efective. În această dimineaţă, bărbatul a fost convins să renunţe la gest şi a coborât în siguranţă. Acesta a fost imobilizat de poliţişti, urmând să fie preluat de echipajele medicale, in vederea efectuării unor investigaţii de specialitate. Bărbatul a mai urcat pe un stâlp de înaltă tensiune şi la sfârşitul lunii iunie, unde a rămas peste 22 de ore”, potrivit comunicatului de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *