Un celebru guru anti-darwinist, anti-mason și antisemit, condamnat la 8658 de ani de închisoare în Turcia

Apar, din ce în ce mai des, cazuri de persoane care, folosind vehiculul religiei, pornesc cruciade în numele propriilor frustrări și obsesii, unele înscrise în manualele de psihiatrie, dar având , toate, cam aceleași puncte fixe de referință, cu preponderență disprețul față de femei, simple obiecte reproductive sau parte a universului plăcerilor.

Un caz-școală este cel al lui Adam Oktar, predicator turc șef al unei “secte cu orientare sexuală” care și-a început cariera în anii ’80 printr-o serie de emisiuni foarte urmărite la televiziunea A9 din țara sa în care apărea alături de femei foarte sumar îmbrăcate pe care le numea “pisicuțele mele” și a unor adolescenți pe care-i numea “leii mei tineri” care dansau în jurul lui în ritm de muzică pop.

Nimic excepțional pentru noi, cel puțin în acest moment, dar gândiți-vă la șocul pe care-l provoca în acea perioadă, fiind primul care a importat principiile evangheliștilor americani, încercând să le adapteze lumii islamice. Scrie și difuzează sub pseudonimul Harun Yahya, o carte masivă de 800 de pagini intitulată Albumul creației în care încearcă să demonstreze falsitatea gândirii lui Darwin și a teoriilor evoluționiste despre care spunea stau la baza mișcării teroriste mondiale, idee care revine în mai multe dintre celelalte 300 de volume redactate de el, traduse în 73 de limbi străine, așa cum afirmă el pe internet.

Numai că, după obicei, organizația cu pretenții religioase nu constituia decât un paravan deoarece justiția turcă l-a condamnat anul trecut la 1075 de ani pentru viol, abuzuri repetate împotriva minorilor și încercare de spionaj politic și militar. Dar, acum, surpriza imensă este că o curte superioară a anulat primul verdict și a pronunțat o condamnare de 8.658 de ani de închisoare.

Scandalul a început după ce au apărut datele din ancheta poliției pe baza căror judecătorul a aprobat mandatul de arestare și care, ulterior, au apărut în rechizitorul procurorilor: plângerile au fost formulate de mai multe persoane cu vârste cuprinse între 11 și 40 de ani, fiind atunci arestați 234 de oameni dintre care 106 femei.

Pur și simplu “cult apocaliptic” cum a fost tot timpul prezentat, cu acuzații care au șocat publicul mai ales prin etalarea, realmente șocantă pentru o țară islamică, a universului de sclave feminine cu care se etala public Adnar Oktar la care se adaugă acuzațiile de viol, abuz asupra minorilor, răpiri, șantaj și răpire de persoane.

Ceea ce, în contextul de acum, pare deosebit de interesant este setul de acuzații foarte special privind tentativele de spionaj politic și militar, cu posibile legături cu setul major de tensiuni în creștere între Turcia și SUA pe care, mai nou, Ankara o acuză de a sprijini terorismul internațional. De aici n-ar mai fi decât un pas înspre legătura între câteva biserici evanghelice din SUA, și simpatizanții lui Gulen și ai kurzilor, în orice caz cu toți cei care vor să dărâme regimul lui Erdogan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *