Un cutremur puternic a lovit sud-estul Taiwanului, o clădire s-a prăbușit

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 a lovit duminică partea slab populată de sud-est a Taiwanului, a declarat biroul meteorologic al insulei, deraiând vagoane de tren, provocând prăbușirea unui magazin de proximitate și prinzând sute de oameni pe drumurile de munte.

Biroul meteo a anunțat că epicentrul a fost în regiunea Taitung și a urmat unui seism mai mic, cu magnitudinea 6,4, produs sâmbătă seara în aceeași zonă, care nu a provocat victime.

U.S. Geological Survey a măsurat cutremurul de duminică cu magnitudinea 7,2 și la o adâncime de 10 km (șase mile).

Departamentul de pompieri din Taiwan a declarat că patru persoane au fost salvate dintr-o clădire care găzduia un magazin de proximitate care s-a prăbușit în Yuli, în timp ce trei persoane al căror vehicul a căzut de pe un pod avariat au fost salvate și duse la spital.

Administrația Căilor Ferate din Taiwan a declarat că șase vagoane s-au desprins de pe șine la gara Dongli din estul Taiwanului după ce o parte a baldachinului peronului s-a prăbușit, dar departamentul de pompieri a spus că nu au fost răniți.

Peste 600 de persoane sunt izolate în zonele muntoase pitorești Chike și Liushishi de drumuri blocate, deși nu au fost răniți, iar salvatorii lucrează pentru redeschiderea drumurilor, a spus departamentul.

Centrul american de avertizare pentru tsunami din Pacific a emis un avertisment pentru Taiwan după cutremur, dar ulterior a ridicat alerta. Agenția meteorologică din Japonia a ridicat o avertizare de tsunami pentru o parte din prefectura Okinawa.

Cutremurul a putut fi simțit în întreaga insula, a spus biroul meteorologic. Clădirile s-au zguduit pentru scurt timp în capitala Taipei, iar replicile au continuat să zguduie insula.

Parcurile industriale din orașele sudice Tainan și Kaohsiung, care găzduiesc mari fabrici de semiconductori, au declarat că nu a avut niciun impact asupra operațiunilor.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) (2330.TW), cel mai mare producător de cipuri din lume, a declarat că “nu există niciun impact semnificativ cunoscut deocamdată”.

Taiwanul se află în apropierea joncțiunii a două plăci tectonice și este predispus la cutremure.

Peste 100 de persoane au fost ucise într-un cutremur din sudul Taiwanului în 2016, în timp ce un cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade a ucis peste 2.000 de persoane în 1999.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *