Un fals “Macron” l-a sunat pe Duda în noaptea în care o rachetă a ajuns în Polonia. Gluma, virală

Preşedintele polonez, Andrzej Duda,a vorbit cu un farseur care a pretins că este Emmanuel Macron al Franţei în noaptea în care o rachetă a lovit un sat de lângă graniţa ucraineană, a declarat marţi preşedinţia poloneză, potrivit Reuters.

Într-o înregistrare de 7 minute şi jumătate de convorbire, postată pe internet de comedianţii ruşi Vovan şi Lexus, preşedintele polonez Andrzej Duda poate fi auzit vorbind în engleză cu interlocutorul, care încearcă să ia un accent francez.

Convorbirea, a doua oară în ultimii ani când farseurii din Rusia reuşesc să ajungă la Duda, a avut loc în seara în care lumea se temea că războiul din Ucraina s-ar putea extinde dincolo de graniţele sale.

“Emmanuel, crede-mă, sunt foarte atent”, îi spune Duda interlocutorului. “Nu vreau să avem un război cu Rusia şi crede-mă, sunt foarte atent, foarte atent”.

Preşedinţia a pe Twitter: “După explozia rachetei de la Przewodow, în timpul convorbirilor în curs cu şefii de stat şi de guvern, a fost conectată o persoană care pretindea că este preşedintele francez Emmanuel Macron. În timpul convorbirii, preşedintele Andrzej Duda şi-a dat seama, după modul neobişnuit în care interlocutorul a purtat conversaţia, că ar fi putut fi vorba de o încercare de farsă şi a încheiat conversaţia”.

Preşedinţia Poloniei investighează, împreună cu serviciile sale, modul în care interlocutorii au reuşit să ajungă la Andrzej Duda, a precizat acesta.

În 2020, Vovan şi Lexus l-au sunat pe Duda pretinzând că sunt secretarul general al ONU, Antonio Guterres, ceea ce a ridicat întrebări cu privire la securitatea şi filtrarea apelurilor în biroul lui Duda.

Consilierii lui Duda nu au putut fi contactaţi pentru comentarii suplimentare.

Vovan şi Lexus sunt cunoscuţi în Rusia pentru că vizează celebrităţi şi politicieni cu farse telefonice şi i-au păcălit în trecut pe Macron, pe cântăreţul britanic Elton John şi pe fostul premier britanic Boris Johnson, printre alţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *