Un proiect de lege propune o schimbare radicală: statul român va fi obligat să plătească penalități tuturor românilor față de care are datorii

Statul să fie pe picior de egalitate cu contribuabilii. Atunci când statul întârzie anumite plăți să plătească și el penalități așa cum și statului percepe contribuabililor penalități când din diferite motive întârzie dările sau alte plăți către stat.

Statul român va fi obligat să plătească penalități tuturor românilor față de care are datorii. Este vorba, de exemplu, de bani încasați de ANAF din impozitul pe venit, care după regularizare se dovedește că au fost prea mulți.

În acest moment, Fiscul poate decide să îi țină în cont și să compenseze plați viitoare sau de multe ori se întârzie restituirea sumelor încasate în plus.

Un proiect de lege depus de deputatul Partidului Umanist Social Liberal, Steluța Cătăniciu, care urmează să fie dezbatut în Parlament, va elimina această formă de abuz.

Prin această lege “cetățeanul este pus pe picior de egalitate cu statul, respectiv contribuabilul este pus pe picior de egalitate cu organul fiscal. În acest moment există un dezechilibru major în codul de procedură fiscală. Practic, este un proiect care încearcă să dea eficiență acestui principiu fundamental al egalității în fața legii” a spus deputul umanist Steluța Cătăniciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *