Un protestatar a sărit pe masa de joc la Campionatul Mondial de Snooker

Partida din primul tur de la Campionatul Mondial de Snooker dintre Joe Perry și Robert Milkins a fost întrerupt luni seara de un protestatar care a sărit pe masa de joc, împrăștiind un praf de culoare portocalie pe postav.

Bărbatul care purta un tricou cu inscripția “Just Stop Oil” (Opriți petrolul) a ieșit din public și a sărit pe masă la scurt timp după ce a început meciul dintre Joe Perry și Robert Milkins.

El a fost apoi reținut rapid de securitate și îndepărtat de pe masă. O tentativă similară a avut loc și la masa alăturată, la care începuse meciul dintre Mark Allen și Zhengyi Fan, însă oamenii de ordine au reușit să oprească persoana care se pregătea să urce pe masă.

Partida a fost suspendată imediat, deoarece personalul de curățenie a adus aspiratoare în arenă, iar maestrul de ceremonii Rob Walker s-a numărat printre cei care au ajutat la curățarea mizeriei.

Meciul dintre Allen și Fan de la masa doi a putut fi apoi reluat, însă masa unu a fost scoasă din joc pentru tot restul serii și urmează să fie reîmbrăcată peste noapte ca urmare a faptului că a fost acoperită de praf.

Reacții
Fostul campion mondial Stephen Hendry, care a comentat pentru BBC, a declarat: “Nu am mai văzut așa ceva la un eveniment de snooker. Este o premieră.

“Este înspăimântător – wow! Speri doar ca țesătura să poată fi recuperată după asta. Ne-a luat pe toți prin surprindere și apoi se întâmplă asta.

“Pentru mine, imediat, ca jucător de snooker, mă gândesc: “Se poate recupera masa?”. Nu știm ce este pe masă.”

Grupul de protest Just Stop Oil a revendicat imediat responsabilitatea pentru acest incident printr-o postare pe contul său de Twitter, conform SkySports. Ei au cerut guvernului “să oprească imediat toate noile proiecte de combustibili fosili din Marea Britanie” și fac apel la instituțiile sportive din Marea Britanie “să intre în rezistență civilă împotriva politicilor genocidare ale guvernului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *