Un renumit bijutier de lux care a creat bijuterii pentru prinţesa Diana și pentru Elizabeth Taylor și-a înscenat propiul jaf. Care a fost motivul

Un renumit bijutier de lux ale cărui creaţii au fost purtate de prinţesa Diana, de Elizabeth Taylor sau de familia regală saudită este acuzat că a înscenat un jaf în propriul magazin, în încercarea de a frauda o companie de asigurări cu peste 2,8 milioane de dolari australieni, potrivit The Guardian.

Michel Elias Germani – a cărui firmă, Germani Jewellery, a creat articole pentru personalităţi precum Diana, fostă prinţesă de Wales, actriţa Elizabeth Taylor sau familia regală saudită, potrivit site-ului său – a fost arestat luni.

Poliţia spune că bărbatul în vârstă de 65 de ani le-a declarat iniţial poliţiştilor că el şi o angajată au fost ameninţaţi de doi bărbaţi care s-au dat drept clienţi la magazinul său din Queen Victoria Building din Sydney, în luna ianuarie. Unul dintre bărbaţi ar fi ameninţat-o pe angajată cu un cuţit, în timp ce celălalt a cerut acces la seiful bijutierului, potrivit poliţiei. Cei doi le-ar fi legat cu cabluri mâinile şi picioarele lui Germani şi angajatei sale, iar apoi ar fi fugit din magazin cu o importantă captură de bijuterii, conform poliţiei.

Luna trecută, poliţia i-a arestat pentru presupusul jaf pe Shanel Tofaeono, de 37 de ani, şi pe Mounir Helou, de 57 de ani. Luni, poliţia l-a arestat pe Germani după ce a ajuns la concluzia că jaful a fost o înscenare.

Bijutierul s-a prezentat marţi în faţa unui tribunal local, unde poliţia a susţinut că acesta a fost implicat în “planificarea şi coordonarea jafului şi a încercat să fraudeze o companie de asigurări”.

Inspectorul de poliţie Joe Doueihi a declarat marţi că angajata, care a fost rănită în atac, era “absolut traumatizată” şi că aceasta nu știa despre înscenare.

“A fost ameninţată cu un cuţit şi legată cu cablu la picioare şi la mâini. A fost convinsă că este vorba despre un jaf adevărat”, a subliniat inspectorul.

Germani a fost acuzat de furt calificat şi privare de libertate, de tentativă de obţinere a unui avantaj financiar prin înşelăciune, de participare la un grup infracţional şi de contribuţie la activităţi infracţionale, printre altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *