Un vas de pescuit chinezesc s-a răsturnat în Oceanul Indian, iar 39 de membri ai echipajului sunt daţi dispăruţi

O navă de pescuit chineză cu 39 de membri ai echipajului la bord s-a răsturnat în Oceanul Indian, iar preşedintele Xi Jinping a ordonat să se depună toate eforturile pentru căutarea supravieţuitorilor, a anunţat miercuri presa de stat, citată de Reuters.

Vasul de pescuit în ape îndepărtate “Lupeng Yuanyu 028”, deţinut de Penglai Jinglu Fishery Co Ltd, cu sediul în provincia Shandong, s-a răsturnat, marţi dimineaţă devreme, a relatat televiziunea de stat CCTV.

Cele 39 de persoane aflate la bord – 17 membri chinezi ai echipajului, 17 indonezieni şi cinci din Filipine – sunt date dispărute, a precizat CCTV.

Xi a declarat că trebuie depuse toate eforturile pentru salvare şi că vor fi consolidate alertele de avertizare timpurie privind riscurile de siguranţă pentru operaţiunile la mare distanţă, a relatat CCTV.

Centrul de căutare şi salvare maritimă al Chinei a informat ţările relevante cu privire la accident, iar ministerul de Externe a transmis misiunilor sale din Australia, Sri Lanka, Maldive, Indonezia, Filipine şi alte ţări să coordoneze operaţiunile de căutare şi salvare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *