Universitatea Standford lucrează la imprimarea 3D a unei inimi umane. Când încep testele clinice

Inima imprimată 3D ar putea deveni realitate în numai 5 ani. Va mai dura însă până ce aceasta va putea fi transplantată oamenilor care au nevoie de acest organ vital, pentru că întâi va trebui testată pe porci.

Universitatea Standford lucrează în prezent la metoda de bioprinting și are la dispoziție fonduri de peste 26 de milioane de dolari pentru a face acest vis să devină realitate.

Este pentru prima oară când o echipă s-a angajat la un proiect de asemenea anvergură: imprimarea 3D a unei inimi umane. Dar tehnologia actuală și inovațiile din medicină permit în sfârșit materializarea acestui vis, se arată într-un comunicat al Universității Standford.

Echipa intenționează să utilizeze o bancă automată de bioreactoare pentru a crește toate tipurile de celule necesare pentru a produce o inimă umană.

Estimările arată că în următorii 5 ani vor fi demarate testele pe animale, după care vor începe și testele clinice pe oameni. Studiul are în spate o echipă mare, pregătită să scrie o nouă pagină a istoriei medicinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *