Unsprezece companii, printre care Romgaz şi OMV Petrom, interesate de achiziţionarea primei exploatări offshore noi de gaze în Marea Neagră. Gigantul Carlyle cere 800 milioane euro

Interesul pentru prima exploatare offshore nouă de gaze din Marea Neagră – în cazul căreia gigantul american Carlyle, cel mai mare administrator de active de tip private equity din lume, şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), acţionari ai Black Sea Oil&GAS (BSOG), urmăresc asocierea cu o terţă parte sau chiar vânzarea – este unul extrem de ridicat.

La începutul lunii noiembrie, s-a anunțat că fondul de investiţii Carlyle şi BERD au solicitat instituţiilor abilitate din România crearea unei camere de date a proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD) şi că OMV Petrom este interesată să o acceseze, vizând o potenţială achiziţionare a companiei.

Surse din piaţa energiei au declarat că 11 companii, printre care OMV Petrom, dar şi Romgaz, au solicitat accesul în camera de date, însă nu toate sunt în mod real interesate de achiziţionarea BSOG, o parte dintre acestea vizând doar o asociere sau fiind interesate doar de datele privind rezervele din zonă.

Suma solicitată pentru vânzarea BSOG este de 800 de milioane de euro, susţin sursele, pentru participaţia de 70% deţinută de BSOG în proiectul MGM (restul aparţinând Petro Ventures Resources SRL – 20% şi Gas Plus Dacia SRL -10%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *