Unul dintre cele mai impresionante locuri din lume oferă 500.000 de bilete de avion gratuite pentru a atrage turiştii străini

Hong Kong se pregăteşte să ofere 500.000 de bilete de avion gratuite pentru a atrage turiştii străini. Autorităţile încearcă să revigoreze turismul afectat de pandemie şi de criza economică mondială.

Guvernul din Hong Kong a anunţat că intenţionează să ofere 500.000 de bilete de avion gratuite, în încercarea de a revigora industria turismului şi de a atrage vizitatori în oraş. Iniţiativa „Hello Hong Kong” a fost dezvăluită joi, dar a fost concepută în urmă cu doi ani.

Biletele vor fi distribuite prin intermediul celor trei companii aeriene ale oraşului, Cathay Pacific, HK Express şi Hongkong Airlines. Cele 500.000 de bilete au costat oraşul aproximativ 254,8 milioane de dolari.

Turiştii care vor să meargă la Hong Kong pot vizita pagina de prezentare a campaniei începând cu 1 martie pentru a-şi înscrie numele în loteria biletelor de avion.

Biletele vor fi alocate în trei valuri: de la 1 martie persoanelor din Asia de Sud-Est, de la 1 aprilie persoanelor care locuiesc în China continentală şi de la 1 mai rezidenţilor din restul lumii. Localnicii au fost şi ei incluşi în ofertă. De la 1 iulie, unele bilete vor fi distribuite locuitorilor din Hong Kong care călătoresc cu avionul.

Pandemia a afectat grav turismul din Hong Kong. Oraşul a început să anuleze evenimentele publice în ianuarie 2020, când au fost raportate primele cazuri de îmbolnăviri.

Călătoriile la Hong Kong au fost dificile şi costisitoare în timpul pandemiei. Carantina strictă, care putea ajunge până la 21 de zile, şi numeroasele restricţii au ţinut departe majoritatea călătorilor. Înainte de pandemie, Hong Kong avea 56 de milioane de vizitatori într-un an obişnuit. Până în 2022, s-a ajuns la aproximativ 100.000 de turişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *