Urmărire de peste 20 de kilometri, un polițist rănit, focuri de armă și o arestare preventivă la Timișoara

Un tânăr de 24 de ani din Timiș, care conducea fără permis o mașină cu numere false, a fugit de Poliție zeci de kilometri, rănind și un polițist în timpul urmăririi.

Polițiștii Secției 3 din Timișoara au făcut semn unui șofer aflat în trafic să oprească. Șoferul i-a ignorat pe polițiști, continuându-și deplasarea.

“Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, folosindu-se semnalele acustice luminoase și sonore, pe străzile Liviu Rebreanu, Hebe, Calea Șagului din municipiul Timișoara, precum și în localitățile Sânmihaiu Român și Diniaș (n.r. localitate aflată la 24 de km de Timișoara)”, a transmis IPJ Timiș.

Potrivit polițiștilor, pe traseul de urmărire, între localitățile Sânmihaiu Român și Diniaș, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Peciu Nou au efectuat semnal de oprire regulamentar autoturismului urmărit, moment în care conducătorul auto a surprins și accidentat un polițist, în vârstă de 34 de ani, care efectuase semnalul de oprire.

Polițistul a fost rănit, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

“În urma impactului, conducătorul auto și-a continuat deplasarea, iar la intrarea în localitatea Diniaș, din județul Timiș, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă, intrând în coliziune cu gardul unui imobil. După impact, bărbatul a coborât din autoturism și ar fi încercat să fugă, moment în care polițiștii au folosit armamentul din dotare, efectuând focuri de avertisment. La scurt timp, bărbatul a fost imobilizat și condus la sediul Poliției Municipiului Timișoara pentru audieri”, a mai transmis IPJ Timiș.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul în vârstă de 24 de ani nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul nu era înmatriculat și avea aplicate plăcuțe cu număr fals de înmatriculare.

“În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul cu numere false de înmatriculare”.

Tânărul are la activ mai multe antecedente penale, iar în cursul audierilor a declarat că a refuzat să oprească știind că nu are permis.

La propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, judecătorii au decis arestarea preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *