Urmașii lui Escobar: Traficanții de droguri columbieni și iranieni și-au făcut cartel la Iași

Reteaua din Iasi era condusă de columbiana Manuela Londono Meesters, o femeie e originara din Medellin, aceeasi localitate unde a trait si a murit celebrul traficant de droguri Pablo Escobar. Tanara se asociase cu iranianul Castro Al Nimri si vindeau ecstasy prin cluburile din Iasi. Ei erau ajutați de patru romani: Flavian Andrei Babciuc, Paul Ştefan Nicolae Bamboi, Sergiu Ionel Ştefan și Alexandru Macsim.

Din cercetări, a reieșit că, în perioada august 2022 – iunie 2023, “cartelul” a vândut, în mod repetat, droguri de risc și mare risc, consumatorilor, din județul Iași, inclusiv la petreceri organizate în cluburi, cât și la evenimente private cu concerte de muzică electronică și tehno. Astfel, în cadrul acțiunii, au fost efectuate 4 percheziții domiciliare, iar, în urma activităților, au fost descoperite 500 de comprimate ecstasy, 20 de grame de cocaină, 50 de grame de cannabis, 5 cântare electronice și 3 grindere. Au fost ridicați și 6.300 de lei și 160 de euro. Toti cei sase membri ai “cartelului” din Iaşi au fost arestaţi pentru 30 de zile.

Cartelul Medellin a fost o organziaţie de stupefiante puternică care există şi în prezent, însă pe vremea lui Pablo Escobar, a înregistrat cea mai mare influenţă. În culmea operaţiunilor sale, cartelul Medellin livra tone de cocaină în fiecare săptămână în întreaga lume, generând cam 180 de milioane de dolari zilnic. După moartea lui Escobar, cartelul şi-a restrâns activitatea, însă notorietatea a rămas până în ziua de astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *