USR anunță că atacă la CCR pachetul de măsuri fiscale: Lege abuzivă, anti-economică și neconstituțională. Ministerul Justiției, zeci de pagini de argumente de neconstituționalitate

USR spune că a intrat în posesia avizului elaborat de experții din Ministerul Justiției pentru pachetul de măsuri fiscale care prevede creșteri de taxe, iar acesta cuprinde zeci de pagini de argumente privind neconstituționalitatea și nelegalitatea prevederilor acestei legi. Cu toate acestea, ministrul Alina Gorghiu a emis un aviz favorabil pentru această lege.

“Că Marcel Ciolacu calcă în picioare Constituția, Codul Fiscal, Legea responsabilității fiscal-bugetare știam deja cu toții. Dar cum a putut Alina Gorghiu, ministru PNL, să dea un aviz favorabil având aceste argumente solide de neconstituționalitate pregătite de experții ministerului?”, spune președintele USR, Cătălin Drulă, citat într-un comunicat de presă transmis marți.

Drulă spune că această încălcare flagrantă a legii și Constituției nu poate rămâne fără urmări și că, alături de Forța Dreptei, va ataca la Curtea Constituțională “această lege abuzivă, anti-economică și neconstituțională”: “Dacă Alina Gorghiu a ales să ignore argumentele experților din Ministerul Justiției, noi le vom aduce în fața judecătorilor Curții Constituționale, alături de alte motive temeinice”.

Parlamentul se reuneşte marţi, de la ora 18.00, în şedinţă comună pentru asumarea răspunderii Guvernului pe pachetul de măsuri fiscale, au stabilit Birourile permanente reunite. Amendamentele parlamentarilor la proiectul Executivului pot fi depuse până la ora 13.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *