Vama Giurgiu, blocată pe ambele sensuri, după un accident provocat de un TIR. Se recomandă rute alternative

Traficul este blocat miercuri dimineaţă, în Vama Giurgiu, timpul de aşteptare fiind estimat la trei ore, din cauza unui accident pe partea bulgară a frontierei. În jurul orei 03:00, un autocamion inmatriculat in Turcia care se deplasa pe sensul de ieşire din România, a lovit un rost de dilatare pe partea bulgară a Podului Prieteniei și apoi un parapet. Pentru că există scurgeri de carburant, la faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale din cadrul ISU Giurgiu, iar în jurul orei 6.00 au sosit şi utilaje din Bulgaria pentru eliberarea carosabilului.

„La acest moment, traficul pe Podul Prieteniei din PTF Giurgiu este blocat pe ambele sensuri ca urmare a unui eveniment rutier. La faţa locului se intervine pentru remedierea situaţiei şi redeschiderea traficului rutier. In fapt, în această dimineată, în jurul orei 03:00, un autocamion inmatriculat in Turcia care se deplasa pe sensul de ieşire din România, a lovit un rost de dilatare din componenţa Podului Prieteniei, aflat pe partea bulgară”, transmite Poliîia de Frontieră.

Şoferul a pierdut controlul asupra ansamblului rutier, lovind parapeţii podului, ceea ce a dus la blocarea traficului pe ambele sensuri.

Din cauza faptului că există scurgeri de carburant, la faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale din cadrul ISU Giurgiu.

Începând cu ora 05:55. la locul accidentului au ajuns şi utilaje din Bulgaria pentru eliberarea carosabilului.

Ţinând cont de această situaţie, Poliția de Frontieră recomandă persoanelor care intenţionează să tranziteze PTF Giurgiu folosirea tuturor punctelor de frontieră deschise în regim internaţional de la frontiera cu Bulgaria.

La graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel:
● pe raza jud. Constanţa – P.T.F. Vama Veche, P.T.F. Ostrov, P.T.F. Negru Vodă, P.T.F. Lipniţa, P.T.F. Dobromir
● pe raza jud. Călăraşi P.T.F. Călăraşi
● pe raza jud. Giurgiu- P.T.F. Giurgiu,
● pe raza jud. Teleorman P.T.F. Turnu Magurele, P.T.F. Zimnicea,
● pe raza jud. Dolj: P.T.F. Calafat, P.T.F. Bechet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *