Verificarea şuruburilor de la parapetul podului peste Dunăre de la Brăila s-a încheiat

Operaţiunea a început după apariţia pe reţelele de socializare a unei filmări cu un cetăţean care desface cu mâna şuruburi din sistemul de prindere a unei părţi metalice a parapetului. De asemenea, un europarlamentar român a anunţat că va prezenta situaţia şi va cere explicaţii Comisiei Europene.

CNAIR a anunţa că 400 de şuruburi din totalul de 100.000 nu erau strânse corespunzător.

“Astăzi (sâmbătă n.r.) a fost finalizat procesul de verificare a tuturor şuruburilor parapetului de siguranţă de pe Podul Suspendat peste Dunăre de la Brăila (calea 1 şi calea 2). Din totalul de 100.000 de şuruburi, au fost slăbite un număr de 401, ceea ce înseamnă aproximativ 0,4% din totalul acestor elemente”, au anunţat cei de la CNAIR pe Facebook.

Anunţul CNAIR a provocat mai multe reacţii ale românilor pe reţeaua de socializare.

“CNAIR, sunt multe sau puţine?”, se întreabă un român, în timp ce altul vrea să ştie de ce s-a ajuns în această situaţie: “Şi care este cauza pentru care s-au slăbit? A bătut vântul prea tare, au ţinut regim?”

Podul peste Dunăre de la Brăila va fi folosit cel puţin 120 de ani, aşa cum au stabilit proiectanţii şi constructorii obiectivului. Conducerea companiei de drumuri nu a recepţionat încă lucrarea şi a anunţat că recepţia va fi făcută doar dacă podul va respecta standardele de calitate prevăzute în contract.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *