Veşti bune pentru peste un milion de români. Guvernul prelungeşte valabilitatea poliţelor Euroins

Executivul aprobă, joi, prelungirea valabilităţii poliţelor Euroins cu încă 3 luni, adică până pe 8 decembrie. Premierul Marcel Ciolacu afirmă că modificarea este legitimă, fiind încă în vigoare peste 1,8 milioane de poliţe RCA emise de Euroins.

“O altă decizie importantă este prelungirea valabilităţii poliţelor Euroins cu încă 3 luni, adică până pe 8 decembrie. Motivul acestei modificări cred că este legitim, sunt încă în vigoare peste 1,8 milioane de poliţe RCA emise de Euroins! Iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a unui segment uriaş din parcul auto naţional”, spune premierul Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de guvern.

Astfel, prin proiectul de ordonanţă de urgenţă se reglementează faptul că, pentru poliţele de asigurare/reasigurare încheiate de societăţile de asigurare/reasigurare aflate în procedură de insolvenţă în derulare la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, termenele de încetare de drept de 90 de zile, respectiv de 150 de zile, prevăzute la art. 262 alin. (32 ) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare, se prelungesc cu 90 de zile, se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *