Viktor Orban, lovitură sub centură pentru Biden, după ce l-a numit pe Putin criminal de război: “Speranța pentru pace este Trump”

Premierul Viktor Orban a declarat că este “în favoarea încetării imediate a focului şi a negocierilor de pace imediate” în cazul războiului din Ucraina. Şeful cabinetului de la Budapesta a declarat că preşedintele american, Joe Biden, a mers prea departe atunci când l-a numit pe Vladimir Putin criminal de război sau criminal în masă, speranţa pentru pace, în opinia sa, fiind fostul preşedinte Donald Trump, transmite Hirado.hu.

Viktor Orban a vorbit în cadrul unui eveniment consacrat războiului din Ucraina şi crizei energetice internaţionale, organizat de revista de afaceri publice Cicero şi cotidianul Berliner Zeitung, intitulat “Furtună deasupra Europei”.

Premierul ungar a afirmat că Ungaria a pierdut deja aproximativ 200 dintre cetăţenii săi care au murit ca recruţi pe front.

Şeful guvernului de la Budapesta a explicat că este o mare problemă faptul că, spre deosebire de cele întâmplate în Crimeea, de data aceasta nu s-a reuşit izolarea conflictului. În anul 2014, pe parcursul atacului rusesc asupra Crimeei, a fost evitată o gravă criză internaţională pentru că germanii, conduşi la acea vreme de cancelarul Angela Merkel, au iniţiat imediat negocieri, a spus politicianul.

Viktor Orbán consideră că a fost o greşeală faptul că nimeni din partea occidentală nu a simţit nevoia să negocieze atunci când, înainte de război, după ce l-a vizitat pe Putin a semnalat imediat secretarului general al NATO ce ameninţare se pregăteşte.

În ceea ce priveşte conflictul din Ucraina, premierul ungar a declarat că în primul rând are în vedere interesele Ungariei, iar ţara se află în sfera de influenţă directă a războiului din Ucraina, motiv pentru care are un puternic sentiment de ameninţare. Acesta a explicat că, în timp ce Ungaria face tot ce este posibil în vederea păcii, nu este dispusă să îi sprijine pe ucraineni, în aşa fel încât, în acelaşi timp, să-i distrugă pe maghiari.

Politicianul consideră că dezbaterea internaţională se concentrează prea mult asupra lui Putin. Acesta a adăugat că nu este deloc interesat de Putin. “Ceea ce mă interesează este Ungaria şi Europa, şi care sunt consecinţele războiului asupra noastră”.

De asemenea, Orbán a precizat că guvernul maghiar vede războiul în același mod ca UE: că este un act de agresiune deoarece Rusia a încălcat dreptul internaţional.

Premierul maghiar a mai explicat că încetarea focului nu ar trebui să fie negociată între Ucraina şi Rusia, ci, în baza realităţilor de putere, între Statele Unite şi Rusia, negociată cu americanii. În opinia sa, resursele sunt esenţa războiului şi, în timp ce Rusia are resurse aproape nelimitate în ceea ce priveşte energia, militarii şi forţa umană, Ucraina are suficiente resurse doar pentru că este ajutată de Occident şi de Statele Unite.

Şeful cabinetului de la Budapesta a declarat că preşedintele SUA, Joe Biden, a mers prea departe atunci când l-a numit pe Vladimir Putin, printre altele, criminal de război sau criminal în masă. Speranţa pentru pace, în opinia sa, este fostul preşedinte american, Donald Trump.

Conflictul din Ucraina a “scos în evidenţă slăbiciunea noastră”, a mai subliniat Viktor Orbán, deoarece mai multe ţări importante, inclusiv China şi India, nu s-au alăturat comunităţii occidentale.

Răspunzând la o întrebare, premierul ungar a mai explicat că, în cadrul întâlnirii de două ore pe care a avut-o, luni, cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, i-a oferit interlocutorului său toleranţă în privinţa problemelor asupra cărora cele două ţări nu sunt de acord, cum ar fi poziţia ungară care respinge migraţia, se opune multiculturalismului şi aderă la conceptul tradiţional de familie. În timp ce fostul cancelar, Angela Merkel, a respins în mod constant această ofertă, Scholz, acum, a ascultat-o, a declarat prim-ministrul Ungariei, adăugând că speră că se vor face progrese suplimentare, peste doi ani, în timpul următoarei sale vizite oficiale la Berlin, când Ungaria va deţine şi preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Premierul ungar a mai afirmat că în Europa există o linie de demarcaţie în ceea ce priveşte migraţia, problema genurilor, familia şi interesele naţionale. Cei care se situează la est faţă de aceste probleme, se gândesc în termenii unei familii tradiţionale, resping migraţia, acolo mândria naţională este cea mai importantă forţă motrică, consideră Orban. În opinia sa, este important, şi este o sarcină a ţărilor care aparţin Grupului de la Visegrád, (V4) să apere această poziţie.

“De-a lungul istoriei, au existat întotdeauna mari puteri care au vrut să ne spună cum să trăim”, a subliniat Viktor Orbán.

“Şi acum, în prezent, în condiţii democratice, încă vor să ne spună cum ar trebui să fie familia maghiară, care ar trebui să fie componenţa etnică a Ungariei”, a adăugat acesta, subliniind că încă de la începutul carierei sale politice a luptat împotriva acestui fenomen.

Orban a afirmat că politica de sancţiuni a Uniunii Europene împotriva Rusiei este “primitivă în execuţie şi catastrofală în efect”. El spune că Rusia a încasat în șase luni venituri din energie cât a încasat întreg anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *