Vulcanul Etna erupe. Aeroportul din Catania a fost închis

Zborurile au fost anulate luni dimineaţă pe aeroportul Catania din Sicilia din cauza erupţiei vulcanului Etna, unul dintre cei mai activi din lume, au anunţat autorităţile aeroportuare, transmite presa internaţională.

Zborurile din şi spre aeroport au fost suspendate până la ora locală 13:00, după ce vulcanul a început să erupă duminică seara, potrivit agenţiei Belga.

Autorităţile italiene au spus că vulcanul este în fază de “pre-alertă” şi au ridicat nivelul de alertă de la F0 la F1, relatează BBC.

Cu o înălţime de 3.324 de metri, Etna este cel mai înalt vulcan activ din Europa. Acesta a erupt frecvent în ultimii 500.000 de ani.

Anul trecut, aproximativ 10 milioane de pasageri au trecut prin aeroportul internaţional Catania, care deserveşte partea de est a Siciliei, una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Italia.

Ultima dată, zborurile care deservesc oraşul Catania din estul Siciliei au fost oprite în mai ca urmare a unei erupţii a vulcanului Etna, care a aruncat cenuşă pe pistele de aterizare.

Ultima erupţie majoră a vulcanului a avut loc în 1992.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *