Zelenski interzis în America de Sud! Argentina, Brazilia, Paraguay și Uruguay nu i-au permis să susțină un discurs la summitul de la Asuncion

Blocul economic sud-american Mercosur, format din Argentina, Brazilia, Paraguay și Uruguay, nu i-a permis președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să țină un discurs la summitul șefilor de stat de joi de la Asuncion, a anunțat președinția rotativă paraguayană, potrivit AFP, relatează The Guardian.

“Nu a existat un consens. Acest lucru a fost comunicat ambasadorului ucrainean în Argentina și Paraguay. Însuși ministrul de externe a fost cel care l-a informat pe reprezentantul diplomatic”, a declarat miercuri Raul Cano, ministrul adjunct de externe al Paraguayului, țara gazdă a summitului.

Zelenskiy s-a adresat săptămâna trecută președintelui paraguayan Mario Abdo Benitez, cerând să i se permită să se adreseze unui summit Mercosur care va avea loc joi, după o reuniune ministerială care a avut loc miercuri.

“Nu a existat un consens”, a declarat Cano, adăugând că decizia a fost comunicată Kievului.

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a cărui prezență la summit nu a fost confirmată, a declarat că țara sa va rămâne “neutră” în ceea ce privește războiul Rusiei în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *