Cadrul de acostare şi un capac din partea din spate a submersibilului” Titan, între fragmentele găsite în apropiere de Titanic. Cofondatorul OceanGate, Guillermo Söhnlein, evocă ipoteza unei “implozii instantanee”

“Cadrul de acostare şi un capac din partea din spate a submersibilului” Titan fac parte dintre fragmentele găsite în apropiere de Titanic, relatează BBC News.

David Mearns este un prieten al unui pasager de la bordul submersibilului. El declară pentru BBC că preşedintele Explorers Club (Clubul Exploratorilor), care are legături cu scufundători şi salvatori, spune că între fragmentele găsite în apropiere de epava Titanicului se află “un cadru de acostare şi un capac din partea din spate a submersibilului”.

Pe de altă parte, cofondatorul OceanGate – împreună cu pilotul submersibilului Titan dat dispărut Stockton Rush – Guillermo Söhnlein declară pentru BBC News că ar fi putut avea loc o “implozie instantanee” a aparatului.

El a fost intervievat după ce s-a anunţat că s-au găsit fragmente pe fundul Oceanului Atlantic, în apropiere de epava Titanicului, și a spus că nu ar fi surprins să se găsească fragmente şi la suprafaţă.

“Ştiu că protocolul nostru în cazul pierderii comunicaţiilor este ca pilotul să scoată submarinul la suprafaţă. Încă de la început m-am gândit mereu că asta ar fi făcut, probabil, Stockton”.

“În acest caz devine foarte dificil să găseşti submarinul, pentru că nava de la suprafaţă nu ar fi ştiut unde iese şi nu ar fi fi ştiut unde să caute”, a declarat el.

“Cea mai mare temere a mea în toate astea, privind desfăşurarea operaţiunilor, este ca ei să plutească undeva la suprafaţă şi că sunt, pur şi simplu, foarte greu de găsit”, a continuat el.

Guillermo Söhnlein a declarat că se poate să fi avut loc o catastrofă.

“Ceea ce ştiu, indiferent de submarin, este că, atunci când operezi la adâncime, presiunea este atât de mare asupra oricărui submarin, încât, dacă există o defecţiune, ar avea loc o implozie instantanee. Dacă asta s-a întâmplat, s-ar fi întâmplat acum patru zile”, a declarat el.

Söhnlein, care a părăsit OceanGate în urmă cu zece ani, spune că nu ar fi acţionat altfel având în vedere circusmtanţele.

“Indiferent ce-ar fi, cred că trebuie să ne întoarcem să învăţăm din ceea ce se întâmplă, să aflăm ce s-a întâmplat, să tragem concluziiile şi să mergem înainte”, a declarat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *