Cătălin Cherecheș a cerut să nu fie extrădat în România

Fostul primar Cătălin Cherecheș a cerut să nu fie extrădat în România.

“Persoana urmărită nu a fost de acord cu implementarea procedurii simplificate de extrădare. Procuratura din München urmează să se adreseze, joi, Tribunalului Regional Superior din München pentru a dispune ca persoana persecutată să fie reținută în vederea extrădarii”, a declarat procurorul șef Florian Weinzierl, de la Parchetul din München.

O decizie privind admisibilitatea fundamentală a extrădării poate fi luată numai la o dată ulterioară, arată sursa citată. De îndată ce Tribunalul Regional Superior din München a decis cu privire la admisibilitatea extrădării, aceasta poate fi aprobată și se poate aranja un transfer.

Între timp, oamenii legii fac mai multe percheziții în Baia Mare, după fuga primarului Cătălin Cherecheș.

“În cadrul cercetărilor care se efectuează într-un dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, privind infracțiunile de “trecere frauduloasă a frontierei de stat”, “favorizarea infractorului” și “fals privind identitatea”, astăzi, 30 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Maramureș au efectuat cinci percheziții domiciliare, în municipiul Baia Mare”, transmite IPJ Maramureș.

Primarul din Baia Mare spera că mafia italiană îl va scăpa de extrădare. Polițiștii germani au găsit asupra lui un buletin italian emis încă din anul 2022, semn că își planificase fuga în detaliu.

Mafia italiană din comuna Villa Literno, de lângă Napoli, are legături puternice de afaceri până în Maramureș. Presa locală din Baia Mare a publicat în 2014 un articol în care detalia afacerile baronilor italieni cu funcționarii români. Cătălin Cherecheș era deja primar din 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *