Ce riscă o tânără din Elveția după ce și-a scrijelit numele pe Colosseum. “În țara lor te amendează dacă arunci o țigară pe jos”

David Battaglino, un ghid turistic italian, se afla cu un grup de străini la Colosseum când unul dintre ei a semnalat faptul că fata vandaliza peretele. După ce a filmat scena cu telefonul mobil, a raportat incidentul personalului de supraveghere.

Ghidul a fost întrerupt de unul dinte turiștii din grup, care i-a semnalat că o turistă vandalizează peretele Colosseumului. “Mi-a arătat că se apropie de zid cu ceva în mână, am observat-o și am pornit aparatul de fotografiat”, a spus el. Câteva secunde mai târziu, tânăra, o elvețiancă de 17 ani aflată în vacanță la Roma împreună cu familia, ridică brațul, strângând în degete ceva asemănător unei pietricele ascuțite, și începe să scrie un “N”, inițiala numelui ei, pe travertin. În film se pot auzi țipete și aplauze, dar Battaglino explică faptul că acestea nu au fost incitare. “Departe de asta, au fost sarcastice… . La început, tânăra trebuie să fi crezut că o încurajau, apoi, când și-a dat seama de dezamăgire, s-a întors cu o grimasă. Familia a fost supărată, a încercat să minimalizeze situația”, a spus ghidul pentru Corriere.

Ghidul turistic a rămas cu ochii pe ea și, în timp ce își continuă explicația, a monitorizat-o de la distanță.

“Clienții nu s-au plâns de întrerupere, dimpotrivă, au fost supărați. I-am întrebat dacă au fost la curent cu ultimul incident de acum două săptămâni (când un alt turist și-a scrijelit propriul nume și pe cel al iubitei sale, n.r.) și toți au ridicat mâna”, a mai spus el.

“I-am ajuns din urmă și am fotografiat întreaga familie. Au încercat să mă îndepărteze cu un gest de supărare, dar i-am admonestat, amintindu-le că riscă până la cinci ani de închisoare și o amendă de 15.000 de euro. Nu m-au luat în serios, dimpotrivă, s-au enervat ca și cum fata nu ar fi comis nimic grav”, a contnuar el explicațiile.

Battaglino i-a urmărit de la distanță până când a interceptat personalul de supraveghere de la Colosseum, indicându-le îngrijitorilor fata de 17 ani și părinții ei. “Mi-au cerut să le furnizez înregistrarea video și au oprit familia, care la început a refuzat să le arate documentele”, a mai arătat el. Apoi a fost contactat de carabinieri și le-a oferit imaginile de pe telefonul mobil.

Bărbatul spune că, deși a văzut o mulțime de lucruri ca ghid turistic, este încă șocat de nonșalanța cu care fata elvețiană de 17 ani și familia ei au încercat să minimalizeze totul. “În țara lor ești amendat dacă arunci o țigară pe jos, apoi vin aici și nu numai că fac mai rău, dar îi permit fiicei lor să o facă”, mai spune el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *