Cea mai mare investiţie din istoria Israelului. Netanyahu a anunţat că Intel va construi o fabrică în valoare de 25 de miliarde de dolari

Producătorul american de cipuri Intel Corp va investi 25 de miliarde de dolari pentru o nouă fabrică în Israel, a declarat duminică premierul Benjamin Netanyahu.

Fabrica din Kiryat Gat ar urma să se deschidă în 2027, să funcţioneze cel puţin până în 2035 şi să creeze mii de locuri de muncă, a declarat Ministerul israelian de Finanţe, potrivit agenţiei Reuters.

Pe parcursul celor aproape cinci decenii de activitate în Israel, Intel a crescut până a devenit cel mai mare angajator şi exportator privat din ţară şi un lider al industriei locale de electronice, potrivit site-ului companiei.

În 2017, Intel a cumpărat Mobileye Global, cu sediul în Israel, care dezvoltă şi implementează sisteme avansate de asistenţă pentru şoferi, pentru 15 miliarde de dolari. Intel a scos Mobileye la bursă anul trecut.

Anunţând investiţia, Netanyahu a numit-o “o realizare extraordinară pentru economia israeliană, 90 de miliarde de shekeli (25 de miliarde de dolari), cea mai mare investiţie făcută vreodată de o companie internaţională în Israel”.

Într-un comunicat, Intel a transmis că operaţiunile sale din Israel au “jucat un rol crucial” în succesul global al companiei.

“Intenţia noastră de a ne extinde capacitatea de producţie în Israel este determinată de angajamentul nostru de a răspunde nevoilor viitoare de producţie… şi apreciem sprijinul continuu al guvernului israelian”, a transmis compania americană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *