Chiar și cei mai bogați sunt îngrijorați în privința economiei. Elon Musk și Jeff Bezos semnalează o recesiune iminentă

Chiar și cei mai bogați sunt îngrijorați în privința economiei. Elon Musk și Jeff Bezos, doi dintre cei mai bogați oameni de pe întreaga planetă (și care, în general, nu sunt de acord cu prea multe lucruri), semnalează o recesiune iminentă, scrie CNN.

La începutul acestei săptămâni, Bezos a comentat că este timpul să “închidem trapele”, într-un tweet care includea un videoclip în care directorul general al Goldman Sachs spunea că există șanse mari pentru o recesiune la orizont.

Musk, la rândul său, a fost ceva mai optimist în timp ce încerca (fără succes, în cele din urmă) să atenueze îngrijorările Wall Street cu privire la perspectivele de creștere ale Tesla. Într-o convorbire telefonică cu analiștii miercuri seară, Musk a adoptat un ton încrezător, spunând că firma are o cerere “excelentă” pentru următorul trimestru și că fabricile funcționează la turație maximă.

Dar a recunoscut că cererea este “puțin mai greu” de obținut și a precizat că Europa și China se confruntă cu un “fel de recesiune”. Musk a avertizat, de asemenea, că Tesla nu își va atinge obiectivul de creștere a vânzărilor.

Acțiunile au scăzut, chiar dacă Tesla a raportat un profit aproape record în al treilea trimestru. Analiștii și investitorii sunt din ce în ce mai îngrijorați de capacitatea Tesla de a-și susține creșterea în fața problemelor logistice și a creșterii inflației.

Comentariile lui Musk și Bezos se adaugă unui cor de personalități puternice care se tem că economia va lua o întorsătură nefastă. La începutul acestei luni, Jamie Dimon, șeful miliardar al JPMorgan Chase, a speriat întreaga piață bursieră afirmând că o recesiune ar putea lovi SUA în șase până la nouă luni.

Chiar și actrița Gwyneth Paltrow, care nu este miliardară, dar este bogată, nu doarme din această cauză. “Economia este nașpa”, a declarat ea pentru Hollywood Reporter săptămâna aceasta. “Sunt doar îngrijorată de anul viitor și de cât de gravă va fi recesiunea”.

Și alte celebrități au opinii. Luna trecută, rapperița Cardi B a vorbit despre inflație și ratele dobânzilor. “Cum supraviețuiesc oamenii? Vreau să știu”.

Este o îngrijorare rezonabilă: cercetătorii au estimat recent probabilitatea unei recesiuni globale la puțin peste 98%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *