CJ Botoşani vrea să cumpere Uzina Electrică din oraş, făcută după planurile lui Anghel Saligny

Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani a anunţat că îşi va exercita dreptul de preemţiune în vederea achiziţionării Uzinei Electrice, una dintre clădirile simbol ale municipiului Botoşani.

Consilierii judeţeni din Botoşani au votat pentru exercitarea dreptului de preemţiune în vederea achiziţionării Uzinei Electrice.

“Ne pasă de patrimoniul judeţului. Încă de la preluarea mandatului, alături de echipa pe care o conduc, am căutat să îmbogăţim patrimoniul judeţului cu clădiri istorice, care sunt repere pentru Botoşani. După achiziţionarea Casei Moscovici, am făcut un pas important şi în cazul Uzinei Electrice, clădire făcută după proiectul lui Anghel Saligny în primul deceniu al secolului al XX-lea”, a declarat Doina Federovici, preşedintele CJ Botoşani.

Imobilul, monument istoric, datează din 1906 şi este compus din teren intravilan în suprafaţă de 1.356 mp şi construcţie pe o suprafaţă de 850 mp.

Uzina Electrică a fost făcută după schiţele celui mai mare arhitect român, Anghel Saligny, şi a contribuit la procesul de modernizare a judeţului de la începutul secolului trecut, când s-a realizat iluminatul public al municipiului Botoşani, reţeaua de canalizare şi pavarea străzilor.

Potrivit reprezentanţilor CJ Botoşani, în perioada comunistă, clădirea a aparţinut IRE, iar după privatizare, aceasta a ajuns în proprietatea societăţii Servicii Energetice Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *