COVID lovește la Corbu. Un medic a fost trimis în judecată

Radu Daniel Ioan, medic de familie din comuna Corbu, a fost trimis în judecată de procurorii constănţeni. El este acuzat că a eliberat certificate de vaccinare împotriva Covid, deşi vaccinul nu fusese administraţie, anunță Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Potrivit rechizitoriului, medicul a cerut și a primit 600 lei de la o persoană, pentru a-i emite un certificat de vaccinare anticovid. Procurorii mai rețin că Ioan Radu a instigat-o pe asistenta cabinetului medical să introducă vaccinarea în sistemul informatic de evidenţă. Într-un alt caz, pentru a eliberare altei persoane dovada vaccinării, medicul ar fi cerut și primit 400 de lei. Faltele ar fi avut loc în februarie și aprilie 2022.

În ultimii doi ani, structurile specializate au documentat mai multe cazuri în care doritorii plăteau între 100 și 250 de euro pentru documentele care atestau vaccinarea anti COVID, dosarele fiind deja pe rolul instanțelor. Situații similare au avut loc, în timpul pandemiei, în întreaga lume, costurile pentru o schemă de vaccinare completă eliberată fără administrarea vaccinului depăsind, uneori, 1.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *