Cu toate presiunile, OUG privind jocurile de noroc va fi adoptată: Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere. Conducerea ONJN va fi demisă

“Adoptăm azi și ordonanța de urgență care reglementează industria pariurilor și a păcănelelor în interesul cetățenilor români”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern.

“În primul rând, jocurile de noroc NU vor mai putea funcționa dacă firma nu este înregistrată în România. Vreau să terminăm odată cu situația în care companiile de pariuri fac miliarde în România, dar trimit tot profitul în afara țării și chiar a Uniunii Europene, a precizat premierul.

Ciolacu a menționat că ulterior vor crește semnificativ taxele pentru toate licențele de jocuri de noroc.

“Limităm drastic spațiul de publicitate pe care îl pot cumpăra firmele din această industrie! Realitatea ne arată că s-a depășit orice limită! Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere! În pandemie, au stat la masa Guvernului! Acum amenință politicieni și concediază jurnaliști, cumpărând protecție la vârful unui trust străin care are două ziare mari din România!”, a explicat Ciolacu.

În același timp, premierul Marcel Ciolacu pregătește demiterea întregii conduceri a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, au declarat surse oficiale.

“Corpul de control a mers la ONJN și au găsit dezastru. Toată conducerea va fi schimbată”, a spus premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *