Date de ultimă oră despre nava care a suferit o explozie la Sulina: Parchetul a deschis dosar penal

Reprezentanţii Autorităţii Navale Române (ANR) au anunţat că nava care a suferit o explozie, miercuri dimineaţă, în zona Sulina, a fost remorcată către Golful Musura şi eşuată în siguranţă. De asemenea, specialiştii au montat în jurul navei un baraj antipoluare pentru a proteja zona de eventualele scurgeri de hidrocarburi. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a deschis un dosar penal în acest caz.

“Nava sub pavilion Togo care a suferit în această dimineaţă o explozie a fost remorcată de o navă aparţinând Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos către Golful Musura şi a fost eşuată în siguranţă. Operaţiunea s-a finalizat în jurul orei 15.00. Se va monta un baraj antipoluare în jurul navei pentru a proteja zona de eventualele scurgeri de hidrocarburi. Navigaţia nu a fost afectată din cauza incidentului”, au transmis reprezentanţii ANR.

Sursa citată a menţionat că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a deschis un dosar de urmărire penală in rem pentru distrugerea ori avarierea unei nave ori a încărcăturii acesteia, prev. de art 14 alin. 2 din Legea Nr. 191/2003 şi plasarea pe o navă a unui dispozitiv, obiect ori a unei substanţe apte să distrugă nava sau să cauzeze acesteia ori încărcăturii pagube de natură să pună în pericol siguranţa navigaţiei, prev. de art. 15 din Legea Nr. 191/2003.

Miercuri, la ora 6.50, nava sub pavilion Togo a raportat o explozie în zona compartimentului maşină şi a solicitat abandonul navei. Cargoul se afla la aproximativ 7 Mm est de canalul Sulina la momentul producerii deflagraţiei.

Autoritatea Navală Română, prin intermediul MRCC, a solicitat de urgenţă asistenţa navei ARSVOM SAR Ares şi a unei nave aparţinând Poliţiei de Frontieră pentru salvarea celor 12 membri de echipaj.

Salvatorii au ajuns imediat la locul incidentului, iar echipajul a fost preluat în siguranţă şi transportat în Portul Sulina.

Nava cargo SEAMA are o lungime de 90 de metri şi 14 metri lăţime. Aceasta a ajuns în rada Portului Sulina în 12 septembrie şi aştepta intrarea pe canalul Bîstroe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *