Evgheni Prigojin, şeful Grupului Wagner, a murit într-un accident de avion în Rusia

Un avion despre care se spune că îl avea la bord pe Evgheni Prigojin, al cărui grup Wagner a lansat o lovitură de stat eşuată împotriva preşedintelui Vladimir Putin în iunie, s-a prăbuşit în timpul unui zbor de la Moscova la Sankt Petersburg, potrivit oficialilor ruşi.

Toate cele 10 persoane din avion, inclusiv trei membri ai echipajului, au murit în accident, a declarat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit agenţiei de presă de stat RIA Novosti.

Oficialii ruşi au declarat că un bărbat cu numele Prigojin se afla printre pasageri, fără a da mai multe detalii.

Evgheni Prigojin şi Grupul Wagner au provocat unde de şoc în întreaga lume atunci când au încercat prima lovitură de stat în Rusia după trei decenii.

După ce a acuzat conducerea militară a ţării sale de “uciderea a zeci de mii de soldaţi ruşi” ca urmare a invaziei dezastruoase din Ucraina, Prigojin a lansat, pe 23 iunie, un marş îndrăzneţ asupra Moscovei pentru a-i “pedepsi” pe ministrul Apărării şi pe şefii armatei.

Însă, după ce a preluat controlul asupra sediilor guvernului şi al armatei din Rostov şi a fost atacat la Voronej, insurecţia a fost oprită la 200 km de Moscova, Prigojin fiind aparent de acord să plece în exil în Belarus, iar luptătorii săi s-au retras.

Potrivit WSJ, imaginile postate de martori au arătat ceea ce părea a fi urma unei rachete antiaeriene şi apoi avionul, un Embraer Legacy 600, căzând cu o aripă lipsă.

Canalele de socializare apropiate de Wagner au declarat că apărarea aeriană rusă a doborât avionul, informație ce nu a putut fi confirmată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *