Final de epocă în tenisul feminin: Serena Williams și-a anunțat retragerea

Americanca Serena Williams, 41 de ani în această lună, a anunțat printr-o scrisoare deschisă pentru revista Vogue că se retrage oficial din tenis, după ediția din acest an de la US Open, 29 august – 11 septembrie.

Williams a făcut anunţul atât pe contul său de Instagram cât şi într-un interviu acordat revistei Vogue.

“Vine un moment în viaţă când trebuie să te decizi să mergi pe un nou drum. Este întotdeauna un moment dificil când iubeşti atât de mult ceea ce faci şi, Doamne, iubesc tenisul. Dar acum numărătoarea inversă a început”, a spus americanca, adăugând că vrea să “se concentreze pe rolul ei de mamă, pe obiectivele sale în plan spiritual pentru a descoperi o Serena nouă, dar la fel de incitantă”.

Serena Williams este una dintre cele mai importante jucătoare de tenis din istorie. Americanca are 73 de titluri la simplu în carieră și 23 de titluri la dublu. Serena are 23 de titluri de Grand Slam, cu unul mai puțin decât jucătoarea-record din tenis, Margaret Court, căștigătoare a 24 de titluri. Deasemenea Serena Williams a căștigat 4 medalii de aur la Jocurile Olimpice, 3 la dublu, în echipă cu sora sa, Venus, și una la simplu.

Într-o cariera profesionistă de 27 de ani (a debutat în 1995!) a reușit să câștige aproape 95 de milioane de dolari numai din premii de turneu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *