Grevă generală. De mâine nu se face şcoală după ce negocierile dintre guvern şi sindicatele din educație au eșuat

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater” au participat la negocieri cu guvernul premierului Nicolae Ciucă.

“Profesorii vor trebui să primească din partea executivului o soluţie care să fie credibilă. Noi o să le punem la dispoziţie exact comunicatul care pleacă din partea Guvernului, acest comunicat va ajunge în toate organizaţiile noastre iar membri noştri de sindicat se vor pronunţa. Dar cu certitudine vă spunem că pe această ofertă mâine va fi grevă generală! (…) Eu mi-aş fi dorit, şi este dorinţa tuturor celor care lucrează în sistem, să nu fie această grevă generală. Nu noi ne-am dorit-o, am fost obligaţi să ajungem aici, este un cumul de mulţumiri iar durata lor va depinde strict de răspunsul pe care îl va avea guvernul, nu de tipul acestor declaraţii, ci de dorinţa colegilor noştri”, a declarat Marius Nistor, lider sindical.

Reprezentanţii sindicatelor susţin că negocierile au eşuat, iar greva generală va debuta de luni, 22 mai 2023. Peste 150.000 de angajaţi din educaţie vor intra de mâine în grevă.

Şcolile nu se închid, iar elevii şi profesorii vor fi prezenţi în sălile de clasă. Însă nu se vor desfăşura cursuri şi evaluări în regim normal.

Profesorii, chiar dacă nu îşi vor desfăşura cursurile, vor fi obligaţi să-i supravegheze pe elevi.

Cât timp se desfăşoară greva generală, nu se predă, nu se ascultă, nu se pun note.

Reprezentanţii sindicali le-au recomandat parinţiilor să îşi ţină copiii acasă deoarece în multe şcolile, unde procentul profesorilor ce participă la grevă este mare, nu va avea cine să îi supravegheze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *