Hamas a invadat Sudul Israelului. Lupte de stradă între armata israeliana si militanții puternic înarmați. Civili executați în plină stradă

Hamas a lansat un atac de mare amploare asura Israelului folosind mii de rachete. Luptători jihadiști au invadat sudul Israelului un au executat mai mulți civili, potrivit unor imagini publicate pe Twitter.

În acest moment se dau lupte grele în sudul Israelului între forțele israeliene și luptătorii Hamas care au capturat armament greu de la israelieni.

Aripa armată a mişcării palestiniene Hamas a anunţat sâmbătă dimineaţă că a lansat “Operaţiunea Al-Aqsa Flood” împotriva Israelului. “Am decis să punem capăt tuturor crimelor ocupaţiei”, a declarat Mohammad Deif, comandantul Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, într-o înregistrare audio difuzată de Al-Aqsa TV, canalul de televiziune al Hamas, mişcarea islamistă aflată la putere în Gaza, scrie AFP.

Bărbaţi palestinieni înarmaţi s-au infiltrat în zone din sudul Israelului şi baraje de rachete au fost lansate sâmbătă din Fâşia Gaza, într-un atac surpriză revendicat de mişcarea islamistă Hamas, scrie Reuters.

Mohammad Deif, un comandant militar de rang înalt al Hamas, a anunţat începutul operaţiunii într-o emisiune difuzată de mass-media Hamas, făcând apel la palestinienii de pretutindeni să lupte.

“Aceasta este ziua celei mai mari bătălii care pune capăt ultimei ocupaţii de pe pământ”, a spus el, adăugând că au fost lansate 5.000 de rachete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *