Jaf de milioane de dolari dejucat pe principalul aeroport din Chile

Un jaf de milioane de dolari dejucat pe cel mai mare aeroport din Chile s-a soldat cu două persoane decedate, au anunțat autoritățile din această țară.

Imaginile distribuite pe scară largă pe rețelele de socializare arată un schimb de focuri între tâlhari și oficiali ai agenției de aviație DGAC din Chile, pe Aeroportul Internațional Arturo Merino Benitez din Santiago, potrivit CNN.

Procurorul-șef Eduardo Baeza a declarat miercuri că “asaltul” s-a soldat cu moartea unui oficial de securitate al aeroportului DGAC și a unuia dintre tâlhari și s-a întâmplat în jurul orei locale 7:50.

Oficialii au declarat că aproximativ 10 persoane au pătruns în aeroport în trei sau patru camioane, vizând un vehicul blindat care transporta o încărcătură dintr-un avion LATAM Airlines.

Avionul, care a sosit de la Miami, transporta 32,5 milioane de dolari pentru un furnizor de securitate.

Ministrul adjunct de interne Manuel Monsalve a declarat că oficialii de securitate “au dejucat un jaf foarte bine organizat, înarmat și probabil foarte bine planificat”.

Raul Jorquera, directorul general al DGAC, a declarat reporterilor că niciun pasager nu a fost în pericol în timpul confruntării și că tâlharii au fost organizați foarte bine.

Crima organizată din Chile a crescut în ultimii ani, inclusiv jafurile de tren și jafurile de milioane de dolari din principalul port maritim al țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *