Klaus Iohannis, despre comunicarea statului român în cazul resturilor de dronă: ‘O situație fluidă, cum spun experții, azi avem altă situație decât ieri’

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri la Palatul Cotroceni, la finalul Summitului Inițiativei celor Trei Mări, că România a informat NATO cu privire la resturile descoperite lângă granița cu Ucraina și care ar putea proveni de la o dronă rusească.

“In situatia in care ne aflam, cu razboi la granita, avem o situatie fluida, cum spun expertii: azi avem alta situatie decat ieri.

Toata comunicarea noastra a fost facuta cu buna-credinta si in baza dovezilor de care am dispus noi. Nu putem face afirmatii care angajeaza statul roman in baza unor supozitii, trebuie sa avem dovezi pentru asta. Ministerul Apararii m-a informa cu buna credinta, sunt sigur, intre timp situatia s-a schimbat, au aparut astfel de piese.

Intre timp, am informat aliatii NATO. Ambasadorul nostru de la NATO a fost insarcinat sa-l informeze pe secretarul general, in al doilea rand sa informeze aliatii, lucru care s-a intamplat chiar in aceasta dimineata”, a declarat șeful statului.

Anterior, Iohannis a declarat că a fost informat de MApN cu privire la descoperirea în Plauru (Tulcea) a unor resturi care ar putea proveni de la drone, șeful statului precizând că România se bucură de cele mai puternice garanții de securitate din istoria sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *