Liderii PSD au depus în Parlament o lege care impune 30% femei în Consiliile Locale și Județene

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă marţi că a depus în Parlament, împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, Marcel Ciolacu, un proiect de lege privind obligaţia de a asigura prezenț a 30% femei pe listele pentru Consiliile Locale și pentru Consiliile Județene, precum și în consiliile de administraţie ale companiilor de stat.

“Schimbăm mentalităţi şi arătăm că doamnele merită şi pot mai mult. Avem nenumărate exemple de femei de succes în afaceri, politică sau administraţie, este momentul ca egalitatea de şanse să nu rămână doar o vorbă în discursuri motivaţionale, ci o regulă clară şi corectă, de secol 21”, spune Firea.

“Mulţumesc pentru sprijin senatorului Stefan Radu Oprea, liderului grupului senatorilor PSD, şi deputatului Alfred Simonis, liderul grupului deputaţilor PSD, prim-vicepreşedintelui Sorin Grindeanu, secretarului general Paul Stănescu şi colegilor senatori şi deputaţi care au înţeles importanţa proiectului şi au semnat în calitate de co-iniţiatori”, mai afirmă Gabriela Firea.

“Prin această propunere legislativă, femeile vor ocupa 30% din locurile de pe listele de candidaţi ale partidelor politice, la alegerile locale. Aşadar trei din zece propuneri pe listele electorale vor fi rezervate, obligatoriu, femeilor. Ne-am consultat pe acest subiect şi am colaborat cu multe organizaţii şi asociaţii care militează şi susţin drepturile doamnelor. Ne-am sfătuit îndeaproape cu membrele CONAF – Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin, condusă de Cristina Chiriac”, arată Firea.

Potrivit ministrului, “sunt modificări importante pentru statutul femeilor din societatea noastră”.

“Doar aşa putem să modificăm unele percepţii care sunt îngrijorătoare. De exemplu, 6 din 10 români consideră că locul unei femei este în bucătărie, iar 8 din 10 români cred că cel mai important rol al femeii este să aibă grijă de casă şi copii. Desigur că sunt roluri extrem de onorante pentru doamne, însă femeile pot să se ocupe extrem de atent şi de familie şi să aibă şi o carieră de succes! Aceste date sunt oficiale, cuprinse în proiectul “România Durabilă” din Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă a României 2030.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *