Ludovic Orban: Ciolacu încearcă să îi păcălească pe români că desfiinţează 200.000 de posturi. Acestea erau vacante şi există un articol care conţine 14 excepţii de la desfiinţarea lor

Preşedintele partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban a declarat sâmbătă la Mamaia, că premierul Marcel Ciolacu încearcă să arate că este mare reformist, dar că încearcă să îi păcălească pe români că desfiinţează 200.000 de posturi. Orban a explicat că cele 200.000 de posturi sunt vacante şi există un articol în lege care conţine 14 excepţii de la desfiinţarea lor.

“Ciolacu a încercat să arate că este mare reformist, încercând să îi păcălească pe români să desfiinţează 200.000 de posturi. Sigur că cele 200.000 de posturi erau posturile vacante. Dacă citiţi legea pe care şi-a angajat răspunderea veţi vedea că nici măcar posturile vacante nu le desfiinţează. Există un articol care conţine 14 excepţii de la desfiinţarea posturilor vacante, de la litera a la litera n. Nici măcar posturile vacante nu se desfiinţează pentru că prin legea asta se instituie 14 excepţii de la desfiinţarea posturilor vacante. Iar culmea culmilor, este excepţia excepţilor ultima excepţie prin care pe lângă cele 14 excepţii Guvernul poate prin memorandum guvernamental să nu desfiinţeze posturi fără niciun fel de motiv. În celelalte 14 excepţii sunt invocate nişte pseudoargumente, dar această excepţie a excepţiilor permite Guvernului să menţină toate funcţiile. Un articol mai încolo permite Guvernului prin memorandumul guvernamental să înfiinţeze posturi noi. Nu dă afară pe nimeni”, a afirmat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

El a mai menţionat că de fapt şefii de birou despre care Guvernul afirmă că li se vor desfiinţa posturile, vor fi avansaţi.

“Desfiinţează şefii de birou. Dar şi dacă citeşti cu atenţie acel articol, de fapt şefilor de birou după ce li se desfiinţează postul, li se dă prioritate la ocuparea altor posturi de conducere mai înalte din punct de vedere ierarhic, adică şef de serviciu, director adjunct, adică îi avansează. Le desfiinţează posturile prin avansare. Adică e ceva de noaptea minţii”, a mai transmis Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *