Membrii conducerii ASF și-au dat prime între 11.500 de euro și 24.500 de euro în anul falimentului Euroins
Opt din cei nouă membri ai fostei conduceri ASF au încasat anul trecut, în plin faliment Euroins, câte două prime – una de performanță și alta pentru Ziua ASF – cuprinse între 11.500 de euro și 24.500 de euro, prime prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă, arată datele Autorității. Nicu Marcu, fostul președinte ASF, a încasat cei mai mulți bani – 122.262 de lei (cc. 24.500 de euro).
Autoritatea de Supraveghere Financiară a precizat miercuri că membrii fostei conduceri ASF, cu o excepție, au încasat anul trecut prime de peste 720.000 de lei.
Chiar dacă nu a precizat numele celor care au încasat banii, ierarhia fostului Consiliu indică cine sunt persoanele, cei mai mulți bani – 122.262 de lei fiind încasați de fostul președinte Nicu Marcu.
ASF a transmis miercuri situația celor două prime încasate de 8 din cei 9 membri ai conducerii și a confirmat că cel de-al 15 salariu nu s-a mai acordat integral.
Fostul prim-vicepreședinte, Doina Dascălu, a încasat 113.114 de lei (cc. 22.600 de euro), cei trei vicepreședinți: Cristian Roșu, Dan Armeanu și Gabriel Grădinescu au încasat câte 103.965 de lei (cc. 20.800 de euro), iar 3 din cei patru membri neexecutivi (Jozsef Birtalan, Ioan Gheorghe Țară, Aura Gabriela Socol și Ovidiu Răzvan Wlassopol) au încasat câte 57.665 de lei (cc. 11.500 de euro).
Dan Armeanu, Jozsef Birtalan, Aura Gabriela Socol și Ovidiu Răzvan Wlassopol au fost reconfirmați în aceste funcții pentru încă 5 ani, în urma votului dat de Parlament în luna decembrie 2023. Dintre aceștia, singurul care a refuzat cele două prime acordate anul trecut a fost Ovidiu Wlassopol, fostul soț al Liei Olguța Vasilescu.
“În contextul generat de falimentul Euroins, unde am făcut tot ce ținea de atribuțiile mele pentru a fi prevenit, am renunțat la încasarea celor două prime – prima de performanță și cea pentru Ziua ASF.
Am făcut această solicitare în luna august a anului trecut, printr-o declarație pe proprie răspundere, atunci când s-a votat acordarea acestor prime prevăzute de Contractul Colectiv de Muncă, o creanță pentru angajați pentru care conducerea ASF putea fi dată în judecată.”, a declarat miercuri Ovidiu Wlassopol.