Mercedes începe construcția noii fabrici de 130 de milioane de euro de la Sebeș. Ce va produce compania germană

Compania germană Mercedes-Benz demarează, joi, în mod oficial, construcția noii fabrici în valoare de 130 de milioane de euro de la Sebeș.

Este vorba despre o nouă fabrică unde vor fi produse unități de antrenare electrică pentru autoturisme Mercedes. Evenimentul la care va fi prezent și premierul Nicolae Ciucă va avea loc în intervalul orar 12.00 – 14.00, când se va desfășura și o ceremonie de așezare a primului stâlp al noii clădiri.

Proiectul este derulat prin intermediul subsidiarei Daimler Mercedes – Star Assembly SRL Sebeș. Potrivit memoriului tehnic, noua clădire va avea o suprafață de aproximativ 33.650 de metri pătrați, unde vor lucra un număr total de 526 de noi angajați ai societății cu capital german. Capacitatea preconizată de producție a noului obiectiv va fi de aproximativ 500.000 de unități pe an.

Construcția halei se va realiza într-o perioadă de 15 luni, producția urmând să fie demarată în prima parte a anului 2024. Pentru această investiție, compania germană a obținut un ajutor de stat în valoare de 185,4 milioane de lei. Valoarea totală a investiției, incluzând și dotările, se ridică potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor la 674 milioane de lei.

La Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte, precum şi transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. Grupul Daimler are, prin cele două filiale din România, Star Transmission Cugir şi Star Assembly Sebeş, peste 3.000 de angajaţi.

Valoarea totală a investiţiilor realizate la Sebeş depăşeşte 600 de milioane de euro. Ultima mare inaugurare a companiei germane a avut loc în 2019, când a fost deschisă linia de producție cutii de viteză în opt trepte, care a costat 200 de milioane de euro.

Star Assembly a avut în 2021, pentru care sunt disponibile public ultimele date financiare, o cifră de afaceri de peste 7 miliarde de lei și un profit de 326 de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *