Mii de pasageri din întreaga lume, blocaţi pe aeroporturi din cauza unei avarii la reţeaua IT Lufthansa

O defecţiune IT la sediul Lufthansa a provocat întârzieri ale zborurilor în întreaga lume şi a blocat mii de pasageri pe aeroporturi.

Mii de pasageri din întreaga lume au rămas blocaţi după ce o defecţiune informatică la transportatorul aerian german Lufthansa a provocat întârzieri ale zborurilor şi întreruperi la companiile aeriene din întregul grup.

“Există o defecţiune a sistemului IT la nivelul întregului grup”;, a declarat un purtător de cuvânt pentru Reuters

Compania a precizat că problema a fost cauzată de deteriorarea mai multor cabluri din fibră de sticlă ale Deutsche Telekom în timpul unor lucrări de construcţie în Frankfurt. Reparaţiile vor dura până miercuri după-amiază, a precizat Lufthansa.

Acţiunile Lufthansa, care deţine SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines şi Eurowings, au scăzut cu 1,5% la ora 1017 GMT.

“În prezent, companiile aeriene ale grupului Lufthansa sunt afectate de o întrerupere IT. Acest lucru provoacă întârzieri şi anulări de zboruri. Regretăm neplăcerile pe care acest lucru le provoacă pasagerilor noştri”;, a comunicat Lufthansa pe Twitter.

Defecţiunea sistemului IT vine cu două zile înainte de grevele planificate pe şapte aeroporturi germane, care se aşteaptă să ducă la perturbări majore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *