Nebunie în stil american: o femeie de 82 de ani a fost arestată pentru că nu a plătit o factură la gunoi de 77 de dolari

Poliţia din statul american Alabama a arestat o femeie în vârstă de 82 de ani din cauza unei facturi restante la gunoi, în valoare de 77,80 dolari.

Într-o declaraţie pe Facebook, poliţia din City of Valley a declarat că a tratat-o cu respect pe femeie şi că a avertizat-o de mai multe ori că nu a plătit factura timp de trei luni.

“Doamna Menefield a fost tratată cu respect de către ofiţerii noştri şi a fost eliberată pe baza unei cauţiuni, aşa cum prevede legea”, a declarat Mike Reynolds, şeful poliţiei din oraşul Valley din Alabama, în declaraţia care a atras critici semnificative în mediul online.

“Toţi cei care au jucat un rol în arestarea acestui locuitor din Valley, Alabama, în vârstă de 82 de ani, trebuie să fie traşi la răspundere pentru acţiunile lor”, a comentat Donald Watkins, un fost avocat.

Într-un interviu acordat CBS News, femeia de 82 de ani a declarat că prima ei reacţie când doi ofiţeri au ajuns la uşa ei pe 25 noiembrie a fost râsul.

“Glumiţi, nu?”, l-a întrebat ea pe ofiţer. Dar când poliţistul i-a explicat că într-adevăr se afla acolo pentru a o aresta din cauza facturii neplătite, Menefield a spus: “Am fost supărată pentru că nu ştiam de ce ar fi venit să mă aresteze”.

Odată ajunsă în cătuşe, unul dintre ofiţeri “mi-a şoptit într-un fel: “Nu plânge”, a spus ea. Ea şi-a amintit că i-a spus unui ofiţer: “Cum te-ai simţi dacă ar veni şi ar aresta-o pe bunica ta?”.

După arestare, femeia a fost dusă la departamentul de poliţie din Valley şi reţinută temporar înainte de a fi eliberată pe cauţiune.

“Am fost într-o cuşcă mică la secţia de poliţie”, a declarat Menefield pentru CBS News: “Şi am întrebat: “M-aţi pus în cuşca asta? Ar trebui să vă fie ruşine de voi înşivă”.

Pe Facebook, Mike Reynolds, şeful poliţiei din oraşul Valley din Alabama, a scris că oficialii oraşului au încercat de mai multe ori să o contacteze pe femeie în legătură cu factura restantă, aceasta spune însă că nu a primit nicio notificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *